Dag van de Ambachten – Cyanotypie: old-school fotografie van A tot Z

Cyanotypie is één van de oudste fotografische procédés waar uiteraard geen enkele digitale tussenstap bij gemoeid is. Je volgt de uitwerking vanaf opname met de grootformaatcamera, ontwikkelen in de donkere kamer tot het vervaardigen van het lichtgevoelig papier en het maken van de afdruk.

In het kader van de Dag Van de Ambachten stel ik mijn studio op 27 november 2016 open voor het publiek, van 9.30 tot 17.30u. Naast demonstraties kan je mijn werk dan ook bekijken in een expo.

Het adres? Tragel 30, 9300 Aalst.

Je kan me op 27 november niet alleen in ‘t echt aan het werk zien, ik maakte ook al een filmpje waarin ik toon welke benodigheden je moet hebben voor het aanmaken van de chemie voor cyanotypie. Neem gerust een kijkje, tijdens de dag van de ambachten kan je me er ook vragen rond stellen!

Leave a Reply