Op de grens van Okegem en Pamel meandert de Dender in wat haar oorspronkelijke bedding lijkt. Dat klopt misschien voor de linkeroever – de kant van Okegem – maar niet voor de rechteroever die gebetonneerd is en waar het jaagpad loopt.

Deze zone is sterk onderhaving aan overstromingen: een paar centimeter regenval teveel en de zijrivieren/beken sturen een overvloed aan water naar de Dender die hier regelmatig uit haar oevers treedt.
In 2010 maakte ik hierover een reportage, waaruit onderstaand archiefbeeld.

november 2010... watersnood in Okegem
november 2010… watersnood in Okegem

Ik stelde de camera op langs het jaagpad (let op de gevarendriehoek!) voor een eenvoudige compositie van de wilde oever, onder de warme avondzon, en wachtte op een mooie wolkenformatie. Een fuut kwam net op het goede ogenblik voorbij gepeddeld en mocht mee op de foto.

Wachten op de juiste wolk