Oei, wat is het na de drukke opstart stil geworden op deze blog aan de linkeroever van de Dender! Ieder mens heeft nood aan vakantie en daarop ben ik geen uitzondering, maar volgende week ga ik terug op (het jaag-)pad, de taalgrens over.

Ben je nog benieuwd naar wat er ondertussen gebeurd is me het project? De gemaakte negatieven zijn netjes per twee ontwikkeld en nadien te drogen gehangen in… de douchecabine!

Stofvrij drogen van negatieven in de douchecabine
Stofvrij drogen van negatieven in de douchecabine

Het is zowat de enige plek in een moderne gesloten woning die quasi stofvrij is. Tot voor een paar jaar had ik een speciale fillmdroogkast maar die was toch te klein geweest voor deze negatieven van 7×17″ (18x42cm).

Logistiek gezien is het geen eenvoudig project: een grote camera vereist nóg grotere accessoires, een zwaar statief en veel sleurwerk. Ik heb het er wel voor over, zolang mijn rug het aan kan. In het slechtste geval vraag ik een paar muilezels assistenten mee.