Geraardsbergen … denk je daarbij mattetaarten, krakelingen, de tonnekensbrand, visjes drinken én het oudste Manneken Pis? Dan weet je wel wat over de plaatselijke folklore en culinaire specialiteiten.

al de stroem
al de stroem

Het zal je dan ook niet onbekend zijn dat ook Geraardsbergen haar eigen dialect heeft. In Denderleeuw zeggen we “langst wouter“, in de stad aan de Oudenberg staat “aan de rivier” gelijk aan “al de stroem“.

Na een serie van landschappen, werd het stilaan tijd om me wat meer op de details te gaan richten, zeker nu de mooie wolkenlucht plaats gemaakt heeft voor een grijze overspanning.

macro-opname met de 7x17
macro-opname met de 7×17

De 7×17 kwam vandaag in actie voor een macro-opname van het hout dat als passage over de sluisdeuren dient. Daarbij trok ik de aandacht van 2 aangename mannen die me uitvoerig vertelden over de overstroming van 2 jaar terug en de plannen om dit complex met een verval van anderhalve meter een grondige facelift te geven.

Ik had deze keer ook de 4×5″ Speed Graphic nog in de wagen liggen en gebruikte hem voor een opname van de het kunstwerk op de rechterarm.

ijzer, water en hout
ijzer, water en hout

Een mooi stukje ijzer en hout dat over enige jaren niet meer zal te zien zijn.

One Reply to “Al de stroem”