Dendermonde, what’s in a name? Daar mondt de Dender uit in de Schelde maar het is ook de stad waar de oude monding van de Dender gedempt werd. Deze kwestie is nog steeds een politiek heet hangijzer in de stand van ‘t Ros Beiaard en afhankelijk van de kleur van je partijkaart, wil je de waterloop terug hersteld zien, of de parking erbovenop gerepareerd.

Het einde van de Dender
Het einde van de Dender

Het stopsel van de Dender wordt gemarkeerd door een standbeeld van spelende kinderen. Zouden die nog steeds zo blij zijn met voor hen een hoop rommel in het water, samengedreven door de wind, en achter hen een lelijke parking?

Op de kade van Dendermonde
Op de kade van Dendermonde

Ik stelde de 7×17 op voor een vertikaal beeld op de kade van de oude rechteroever, gericht op de toren van het gerechtsgebouw. Daarbij moet ik toegeven dat het wat spannend was om mijn statief zo dicht mogelijk bij de kant te positioneren tot ik de goeie kadrage had!

Een 7x17" heeft wel een stevig statief nodig
Een 7×17″ heeft wel een stevig statief nodig

2 Replies to “Op de kade van Dendermonde”