Gisteren vond in De Cultuurloft de vernissage plaats van “The image of a sound” en kregen we te zien wie de prachtige muziek maakte waardoor 8 beeldende kunstenaars zich lieten inspireren om nieuw werk te creëren.

Vorig jaar kreeg ik een CD in handen met daarop enkele anonieme nummers. Galeriehouder Lyc Schreyen vroeg me om daarbij een beeld te maken.

De eerste naam die in me opkwam bij het horen van de muziek was “Alanis Morissette”. Persoonlijke teksten en een al even persoonlijk stemgeluid zetten me ertoe aan op zoek te gaan naar de “jonge” versie.Deze eigentijdse troubadours brachten me bij dit beeld van Maya, met gitaar aan de voet van een kasteelruïne.

Maya
Maya

Mijn troubadour kreeg die dag ook een naam: Joke Derre. Joke bracht die avond ook een live-uitvoering van haar nieuw werk. Hou deze dame in het oog! Je kan haar volgen op o.a. Soundcloud.

De tentoonstelling loopt nog tot 19 februari 2012. Alle info vind je ook op www.cultuurloft.be.