Geïnspireerd door de fenomenale feminatheek van Louis Paul Boon, maakte ik in 2009 een ruwe reeks beelden. 21 daarvan werden geselecteerd om deel uit te maken van een reizende tentoonstelling.

Mieke-Maaike

Het uitgangspunt van deze reeks, was het overdoen van de fenomenale feminatheek van LP Boon, in de oude leerlooierij Schotte op de Kapellekensbaan te Erembodegem. Hierbij wou ik niet in het erotisch/pornografische aspect van de originele verzameling terechtkomen. Alles moest smaakvol blijven en om het geheel interessanter te maken, wilde ik vrouwen én mannen in de reeks.
Daarvoor nodigde ik van augustus tot oktober 2009 een 30-tal mensen uit die ervoor te vinden waren om naakt te poseren, met enkel een zwarte cape ter beschikking om zich naar wens te bedekken.

Le-Poete

We wandelden door de oude fabriek en op een plek waar het licht goed zat, vroeg ik het model een interessante pose aan te nemen. Waar nodig ging ik bijsturen.
Bij een goed beeld, ging ik het licht meten en stelde mijn gemodificeerde Speed Graphic 4×5″ camera op, met Sinaron S 210mm f5.6 lens en geladen met 100ASA vlakfilm. We maakten slechts één beeld per keer. Waar het licht niet optimaal was, keerde ik later met een ander model terug, op een ander tijdstip en bij andere lichtomstandigheden.
Na het fotograferen van deze reeks, maakte ik telkens contactafdrukken van ieder negatief. Deze gingen vervolgens de kast in om ze pas 6 maand later definitief te evalueren en de beste eruit te kiezen. Van de ongeveer 400 belichte negatieven bleven er 21 over.