Ja, dat is wat ik tracht te doen wanneer ik werk van een andere fotograaf bekijk. Je kan er heel wat van leren, want stelen met je ogen, is een motto dat iedere fotograaf in zich zou moeten dragen. Niet om na te bootsen, maar ter inspiratie.

Ted Sabarese doet hetzelfde en heeft er een ganse blog over gemaakt: guessthelighting.com

Op een luchtige manier, beschrijft hij welk licht hij ziet in andere foto’s. Het is geen absolute wetenschap en de data die je erbij vindt, is niets meer dan gefundeerd gokwerk. Een kwinkslag of gefantaseerde anecdote hier en daar maakt het geheel zeker een bezoekje waard!

Bij een portret van Angelina Jolie: Angelina flew herself to the shoot in a Cirrus SR-22 single piston engine aircraft, which she ejected from and let crash into the ocean. While parachuting toward the studio, she changed into wardrobe, applied makeup and curled her hair. She then cut the chute, shattered through an oversized skylight, landed upright, brushed off any stray chards of glass, winked to Antoine and said, “let’s do this bitch, Ant.”