Strobist meeting – Berchem

Gisteren een leuke dag beleefd in het oud militair hospitaal te Berchem, ook bekend als ‘t groen kwartier. Bedoeling van dit soort meetings is het ongedwongen delen van kennis en ervaring onder fotografen, samen met een aantal modellen. Het initiatief gaat uit van de Belgium Strobist Group op Flickr. Aan het begin van de meeting worden er groepjes gevormd, die een mengeling zijn van beginners en gevorderden en wees maar zeker dat de gevorderden op zo’n dag ook nog bijleren… het consequent verwijderen van de lensdop, bijvoorbeeld!

Ik ben de ganse tijd op stap geweest met fotografe(s)(n) Rosita, Vera, Hanne en Davy, samen met een Oostenrijkse klassevolle dame die voor de eerste keer als model optrad: Andrea.

3319992289_00fd17d35c

Voor de dames was dit een eerste kennismaking met het werken met losse radio-gestuurde flitsers, Davy had zelf materiaal en enige ervaring. Het mansvolk nam al snel het opzetten van de verschillende belichtingen op zich waarna we om beurten en soms ook tegelijk het aantal gemaakte clicks op onze Canon-, Nikon-, Olympus- en Sony-body’s aanzienlijk lieten stijgen.
Ik had ook mijn Speed Graphic meegenomen voor wat experimentjes, meer nieuws daarover lees je hier later wel, de negatieven moeten nog ontwikkeld worden.

Na een zeer snelle selectie gisterenavond laat, hield ik volgend beeld over als de topper van de dag. Het is duidelijk dat Andrea enige aanleg heeft… ze leerde ook zeer snel bij en reageerde als een echte op de wensen van de fotografen.

3319992675_4f5ff53b79

Meer beelden op mijn Flick Photostream en binnenkort uiteraard ook op mijn website.

Leave a Reply